Suoraan sisältöön

Vimanan projektipäällikkö Teemu Pukarinen Valtorilla: “On hienoa hyödyntää osaamistaan ja oppia uutta”

Aloitin työt Vimanalla toukokuussa 2018. Toimin ensin projektipäällikkönä valmistelemassa yhteistä toimintaympäristöä maakuntien käyttöön lähinnä Käyttövaltuushallinnan projektissa. Maakuntalakien kaaduttua Vimana on tarjonnut eri valtiohallinnon organisaatioille mahdollisuutta käyttää asiantuntijoidemme osaamista hyväksi ja tähän on myös kiitettävästi tartuttu. Itselleni tämä on tarjonnut mahdollisuuksia päästä paneutumaan uusiin asioihin ja kehittää osaamistani.

Viime kesän työskentelin Business Finlandilla käyttövaltuushallinnan kilpailuttamisen parissa. Tällä hetkellä työskentelen Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorilla. Valtorilla työnkuvani on ollut tarkastella eri projekteja ja toimintoja ”ulkopuolisen” silmin ja tehdä niistä huomioita. Tarvittaessa olen auttanut käytännön hommissa ja edistänyt tiedonkulkua ja -välitystä. Oikeusministeriön hallinnon alalla on menossa organisaatiomuutos ja osittain tähän liittyen käynnissä on samanaikaisesti ollut eri IT-projekteja, joiden toimintaa olen erityisesti seurannut. Olen myös kiinnitettynä muutaman projektin varsinaisen toiminnan käyttövaltuushallinnan asiantuntijaksi, joissa on mietitty muun muassa tulevaisuuden toimitapoja.

On ollut hienoa nähdä eri organisaatioiden toimintaa, tukea eri projekteja ja hyödyntää omaa osaamistani. Erilaisten toimintatapojen ja -mallien näkeminen sekä kuuleminen on laajentanut omaa näkemystäkin. Valtori toimii laaja-alaisesti ja siellä työskentelee paljon pätevää porukkaa. Uuden näkeminen ja kokeminen ei siis aivan heti lopu. Uskon pystyneeni tuoda tekemiseen Valtorilla myös omaa kokemusta ja näkemystä.

On ollut mukavaa havaita, että valtiolla ei turhaan siilouduta, vaan pystytään jakamaan työpanosta ja tekemään hommia siellä missä kulloinkin tarvetta on. Näin kun toimitaan nyt ja jatkossakin, saadaan resurssit järkevästi käyttöön. Itseni kannalta on ollut hyvä päästä tekemään erilaisia tehtäviä, joiden kautta mielenkiinto ja ote työhön säilyy ja kehittyy.

 

 

Teemu Pukarinen
projektipäällikkö

 

 

Blogiteksti on osa Vimanan asiantuntijat -blogisarjaa, jossa Vimanan asiantuntijat kertovat ajatuksiaan asiantuntijatyöstä ja projekteista, joiden parissa he työskentelevät eri asiakasorganisaatoissa.