Suoraan sisältöön

Vimanan maakuntakiertue käynnistyy – katso kiertueaikataulu!

Vimana Oy, SoteDigi Oy, Kela ja THL tapaavat maakuntien edustajia loka-marraskuun aikana yhteisellä maakuntakiertueella. Tavoitteena on tiivistää yhteistyötä toimijoiden ja maakuntien välillä, keskustella toimijoiden rooleista sekä meneillään olevista yhteisistä ja alueellisista hankkeista. Yhteisellä kiertueella tarjoamme vastauksia kysymyksiin kansallisten toimijoiden välisestä työnjaosta, työn yhteensovittamisesta sekä maakuntien tietohallinnon ja alueellisten toimijoiden rooleista nyt ja tulevaisuudessa. Kiertueella selkeytetään myös sitä, mitä maakuntien tulee toteuttaa itse ja mitä tullaan toteuttamaan yhteisesti sekä mihin tässä kaikessa pitää varautua. Jos olet maakuntavalmistelija ja tilaisuus kiinnostaa, ole yhteydessä maakuntasi ICT-vastuuvalmistelijaan

Yhteinen tavoite on kaikilla selvillä ja kiistatta voidaan todeta, että sekä alueellisesti että kansallisesti yhteen toimivia ratkaisuja tarvitaan toiminnan turvaamiseksi maakunnissa. Kansallisten toimijoiden ja maakuntien välinen läheinen yhteistyö ja siihen sitoutuminen on edellytys yhteisen tavoitteen toteutumiselle. Tulemme viestimään maakuntakiertueen sisällöstä ja etenemisestä sekä sen aikana että sen päätyttyä.

Syksy tuo uudentyyppistä yhteistyötä myös sen myötä, kun Vimanan asiakasneuvottelukunnan toiminta käynnistyy uudella toimintamallilla ja kokoonpanolla. Asiakasneuvottelukuntaan kuuluvat kaikkien maakuntien nimeämät edustajat sekä valtion ja yhtiön edustajat. Asiakasneuvottelukunnan tehtävänä on kehittää yhtiön toimintaa, edistää maakuntien ja Vimanan yhteisiä hankkeita sekä tuoda uusia aloitteita yhtiölle. Työskentely tulee olemaan säännöllistä ja vuorovaikutteista maakuntien ja Vimanan välillä.

Jatkamme tänä syksynä myös kesällä aloitettuja ja toivottuja Vimanan hankkeiden tiedotustilaisuuksia, jotka ovat avoimia kaikille maakuntavalmistelijoille. Meillä Vimanassa haluamme panostaa hyvään palveluun ja kaikki palaute otetaan vastaan. Jatketaan hyvällä yhteistyöllä syksyä ja maakuntauudistusta kohti.

Maakuntakiertueen aikataulut:

9.10. Varsinais-Suomi ja Satakunta

10.10. Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa

11.10. Etelä-Pohjanmaa ja Pirkanmaa

16.10. Pohjois-Pohjanmaa

18.10. Päijät-Häme ja Kanta-Häme

19.10. Lappi

23.10. Kymenlaakso ja Etelä-Karjala

24.10. Etelä-Savo ja Keski-Suomi

31.10. Pohjois-Karjala

1.11. Pohjois-Savo

15.11. Kainuu

Hanna Manelius
Asiakkuuspäällikkö