Suoraan sisältöön

Vimana ja Väestörekisterikeskus vierailevat sairaanhoitopiireissä

Syksyn 2019 aikana Vimana ja Väestörekisterikeskus (VRK) vierailevat usean sairaanhoitopiirin alueella kertomassa Suomi.fi-palvelukonseptista. Vierailujen tavoitteena on edistää erityisesti Suomi.fi-viestien ja -valtuuksien käyttöönottoa organisaatioissa – lisäksi ajankohtaista usealle sairaanhoitopiireille ovat vahvan tunnistautumisen käyttöönottoprojektit. Tapaamisilta odotetaan antoisia keskusteluja ja työpajoja.

”Ensimmäinen vierailu on sovittu 9.10 Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueelle ja viimeinen vierailu tehdään 13.12 Satakuntaan. Vierailuja tehdään syksyn aikana yhteensä 14”, kertoo Vimanan projektipäällikkö Tiina Nikmo.

Tärkeä tavoite syksyn vierailuille on yhteistyön edistäminen. Toive vierailuille ja paikalliselle suunnittelulle, yhdessä Vimanan ja VRK:n kanssa, on tullut vahvasti myös sote-organisaatioilta itseltään.

”On hienoa tavata kasvotusten ja tutustua henkilöihin, joiden kanssa töitä lähdetään lähitulevaisuudessa tekemään. Molemminpuolinen luottamus madaltaa kynnystä osallistua ja tehdä arvokasta yhteistyötä”, pohtii palvelupäällikkö Anu Lehtonen.

Vimanalta vierailuihin osallistuvat Tiina Nikmo, Matti Sipilä ja osaan vierailuista Anu Lehtonen. VRK:lta mukana on Juha-Pekka Myllymäki sekä Suomi.fi-palvelualueiden asiantuntijoita työpajoittain.

Suomi.fi-palvelut mahdollistavat kansalaisille ajasta ja paikasta riippumattoman tietoturvallisen asioinnin. Viestit-palvelun avulla viranomaisviestintä viranomaisen ja kansalaisen välillä tapahtuu sähköisesti, jolloin muuan muassa viranomaisen lähettämiä asiakirjoja voi vastaanottaa sähköisesti Suomi.fi-verkkopalvelussa. Valtuudet-palvelu mahdollistaa henkilön tai yrityksen puolesta asioinnin. Palvelun avulla voidaan myös valtuuttaa toisia osapuolia toimimaan omasta puolesta. Valtuuden voi myöntää tai pyytää sähköisesti tunnistautumalla vahvalla tunnistuksella Suomi.fi-verkkopalvelussa.