Suoraan sisältöön

Tuotantojohtaja Marko Laine uudistaa Suomea ICT-palveluilla

Marko Laine on viettänyt koko 2000-luvun operatiivisessa IT-maailmassa ja johtamisen parissa. Vimanan tuotantojohtajana hän saa vastuulleen Vimanan tarjoamien jatkuvien ICT-palveluiden tuotannon. Ensimmäisenä kuukautenaan Vimanalla hän on jo päässyt todistamaan, miten sopimuksia on allekirjoitettu, palveluita alkanut syntyä ja seuraavat tavoitteetkin saatu asetettua.

Mitä olet tehnyt ennen Vimanaan siirtymistä?
Minulla on pitkä kokemus ICT-palveluiden tuotannosta sekä asiakasrajapinnassa toimimisesta. Elämä on vienyt moniin maihin ja maanosiin moniksi vuosiksi. Kertynyttä kokemusta voin hyödyntää nyt uudessa roolissani Vimanalla.

Mikä on parasta työssäsi?
Mahdollisuus olla mukana itsenäisen Suomen yhdessä merkittävämmässä muutoksessa ja ihan lähietäisyydellä keskeisten ICT-palveluiden kanssa. Tällainen mahdollisuus saada maanlaajuisesti asioita aikaiseksi osaavan työyhteisön kanssa ei tule vastaan edes jokaisen sukupolven aikana.

Mikä on yllättänyt sinut työssäsi?
Yllättävintä on huomata, miten yhden suurkaupungin kokoiseen pieneen maahan on saatu aikaiseksi niinkin monta tietoteknistä toimintaympäristöä ja tuhansia järjestelmiä. Vimanan palveluiden tuominen tällaiseen ympäristöön tuo mukanaan haasteen, johon haluamme vastata.

Miten haluaisit kehittää itseäsi ja Vimanaa?
Suomen kansalaisena ja yhden tulevan maakunnan asukkaana, olisi hienoa ymmärtää, miten Vimana voi varmistaa eri maakunnille mahdollisuuden käyttää yhteisiä perusratkaisuja – ja samalla itse sisäistää, miten eri ratkaisut nivoutuvat yhteen.

Mikä on vastuualueesi merkitys maakuntauudistukselle?
Laadukkaat ja korkean saatavuuden järjestelmäpalvelut luovat pohjan monelle keskeiselle ICT-palvelulle maakunnissa ja sote-kentässä. Ilman tätä pohjaa ei maakuntauudistus olisi mahdollinen. Näin tuotanto-organisaatiolla on merkittävä panos uudistuksessa.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Jääkiekko ja JYP on vienyt sydämeni ja vapaa-aikani talvikaudella. Kesällä odotellessani kiekkokauden alkua saneeraan mökkiä ja vietän aikaa perheen kanssa.

Mikä on mottosi?
Huolestu kerran, kun on huolestumisen aika, ettei tarvitse huolestua moneen kertaan turhaan.