Suoraan sisältöön

Tuotannon tukihenkilö Marita Guevara kehittää Vinkki-palvelupistettä

Marita Guevara aloitti työskentelyn Vimanassa tuotannon tukihenkilönä lokakuussa 2018. Hänen vastuullaan on niin Vimanan kuin sisaryhtiö SoteDigin IT-tuki eli häiriöiden ja palvelupyyntöjen hoitaminen. Marita osallistuu myös Vinkin, Vimanan Service Deskin, kehittämistyöhön esimerkiksi prosesseja suunnittelemalla ja luomalla tietämyskantaa. Aikaisemmin Marita on työskennellyt service deskissä ja tehnyt lähitukitöitä yksityisellä sektorilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Marita työskentelee Vimanan Helsingin toimistolla.

Mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina? 
Hiljattain pystytimme ITSM-työkalua, joka on IT-palvelunhallinnan työkalu. Sen avulla voidaan käsitellä häiriöt, palvelupyynnöt ja kerätä tietämysartikkeleita. Työkalua ja prosesseja kehitetään, jotta niillä voidaan palvella asiakkaita, esimerkiksi SoteDigiä, parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä on haastavinta työssäsi? 
Haastavaa työssäni on se, että työpäiviä ei etukäteen voi täysin suunnitella. Vinkki-palvelupisteeseen, eli Vimanan service deskiin, tulee päivittäin palvelupyyntöjä, joista tällä hetkellä vastaan itsenäisesti. Onneksi työskentelen tiimissä, jossa apunani on kaksi loistavaa palvelupäällikköä. Tilanteen vaatiessa saan heiltä tukea työhöni.

Mikä on parastasi työssäsi? 
Monipuolinen työnkuva ja mukavat työkaverit tekevät työpäivistä mielenkiintoisia, sillä aina voi oppia uutta ja mennä eteenpäin. Vaikka työpäivien yllätyksellisyys on välillä haastavaa, on se samalla myös työni parhaimpia puolia. Koskaan ei tiedä, mitä päivä tuo tullessaan!

Miten haluaisit kehittää itseäsi / Vimanaa? 
Minua kiinnostavat tietämyksenhallinnan prosessit, sillä tietokannan laadulla on valtava merkitys IT-tuen laatuun ja tasoon. Haluaisin siis oppia aiheesta paljon lisää, jotta voimme kehittää Vimanalle parhaan mahdollisen service deskin.

Miten vietät vapaa-aikaa? 
Vapaa-aikani kuluu esittävän taiteen parissa. Teatterin tekeminen on intohimoni ja aikaa tulee vietettyä myös tanssi- ja laulutunneilla.

Mikä on mottosi? 
Oikeastaan minulla ei ole mottoa, mutta nopean Googlauksen perusteella tämä voisi olla hyvä: “Voit oppia kaikesta – ja kaikilta.”