Suoraan sisältöön

Tietosuojailmoitus


Sinun tietosi, sinun valintasi.

 

Tämä tietosuojailmoitus soveltuu kaikkiin Vimanan internet-sivuihin ja palveluihin, joita Vimana tarjoaa. Tietosuojailmoituksen on tarkoitus kuvata tietosuojakäytäntömme mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja selvästi. Kun käytämme termejä ”henkilötieto” tai ”yksityisyyteen kohdistuva tieto” tarkoitamme tietoa, joka yksilöi sinut. Yksilöitäväksi tiedoksi katsotaan seuraavat tiedot: nimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi, organisaatiosi, internet-sivukäynnit, uutiskirjetilaukset tai mikä tahansa muu tieto, joka voi yksilöidä sinut. Mikäli tieto ei sisällä henkilöä yksilöiviä asioita, tiedon ei katsota olevan henkilötietoa.

Päivitämme tätä tietosuojaselostetta säännöllisesti, jotta tietosuojailmoitus pysyy ajantasaisena käytäntöihimme nähden.

Mikä on Vimana?

Maakuntien ICT-palvelukeskus Vimana Oy on kesällä 7/2017 perustettu valtionyhtiö. Yhtiö tuottaa ja tarjoaa maakunnille yhteisiä asiantuntija- ja kehityspalveluita sekä hankkii markkinoilta ja yhteistyökumppaneilta tarvittavia ratkaisuja. Yrityksellä on toimitilat Helsingissä, henkilöstö työskentelee monipaikkaisesti.

Vimana pääasiallinen tavoite on luoda säästöjä, yhtenäistää toimintatapoja ja varmistaa tasainen palveluiden laatu kaikissa maakunnissa, kehittämällä ja tuottamalla digitalisaatioon ja ICT-palveluihin perustuvia ratkaisuja. Voit lukea meistä tarkemmin täältä.

Yleiset tietosuojakäytäntömme

Tietosuojan ja tietoturvan taso
Vimana noudattaa kaikessa toiminnassaan sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä ja käytätämme toiminnassamme valtion VAHTI-ohjeiden edellyttämää tehokasta tietoturvaa.

Mistä keräämme tietojasi?
Ainoastaan sinä voi toimittaa tietojasi meille. Käsittelemme tietojasi ainoastaan antamasi suostumuksesi mukaisesti.  Voit toimittaa henkilötietojasi meille, esimerkiksi täyttämällä yhteydenotto lomakkeen tai tekemällä uutiskirje-tilauksen.

Mitä ja miten sinun tietojasi kerätään?
Ensinnäkin henkilökohtaisia ​​tietojasi käytetään tarjoamaan sinulle pyytämiäsi palveluita, hallinnoimaan ja ylläpitämään sinun ja meidän välisiä suhteitamme sekä varmistamaan, että voimme toteuttaa sinun oikeutesi.  Mikäli olet antanut suostumuksen, käytämme myös henkilötietojasi myös seuraavissa tarkoituksissa:

  • Evästeet. Parannamme palvelumme ja verkkosivustokokemustasi evästeiden avulla. Sivustomme käytön seurannalla, seurannalla ja analysoinnilla voimme parantaa ja kehittää parempia palveluita sinulle ja kaikille käyttäjillemme. Toimintojen analysoiduista tuloksista (mitä linkkiä napsautat, mistä aiheista olet kiinnostunut jne.) perusteella voimme luoda ja ylläpitää parasta vierailu kokemusta. Lue tarkemmat evästekäytäntömme.
  • Käytämme yhteystietojasi vastaamaan esittämiisi tukipyyntöihin tai yhteydenottopyyntöihin.
  • Viestintä. Käytämme yhteystietojasi antamaan sinulle pyytämiäsi tietoja, sekä tietoja, joista meillä on velvollisuus ilmoittaa sinulle (esim. lainsäädännöstä johtuvat muutokset käytäntöihimme tai ilmoitus tietoturvaongelmista, joita on ilmennyt).
  • Markkinointiviestintä. Mikäli olet tilannut Vimana Oy:n uutiskirjeen, voimme lähettää sinulle uutiskirjeitä ja tietoja palveluistamme. Uutiskirje esittelee toimintaamme ja kertoo palveluistamme.

Tietojen luovuttaminen
Vimana Oy ei luovuta tietoja säännönmukaisesti.

Tietoja luovutetaan niitä pyytävälle viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain mukaisesti. Tiedot ja asiakirjat ovat julkisia, ellei niitä ole nimenomaisesti lailla säädetty salassa pidettäväksi.

Tietojen säilyttäminen ja säännönmukainen poistaminen
Tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen: suojaamme tietojasi tekemällä niistä varmuuskopiot, joiden avulla voimme palauttaa tiedot, jotka voisivat kadota katastrofi- tai tietomurtotilanteissa. Täten varmistamme henkilötietojen asianmukaisen säilymisen.

Henkilötietojen poistaminen: Poistamme henkilötiedot heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin tai muuten käsiteltiin. Esimerkiksi uutiskirjetilaukset poistetaan, kun uutiskirjeen tilaaja peruuttaa uutiskirje tilauksen.

Kuinka käytämme sinusta kerättyjä tietoja?
Vimana Oy ei tee automaattiseen päätöksentekoon perustuvia päätöksiä tai profilointia käsiteltyjen henkilötietojesi perusteella.

Saatamme profiloida viestintämme kohderyhmiä kysymällä heiltä, että ovatko he maakunnan edustajia vai ei. Tämä tieto on vapaehtoinen ja käytämme tietoa sisältöjemme parempaan kohdistamiseen. Emme tee profiloinnin pohjalta päätöksiä, jotka vaikuttavat yksilön oikeuksiin, tai vapauksiin.

Sinun oikeutesi määrätä tiedoistasi
Kun kyse on henkilötiedoistasi, sinulla on aina tiettyjä oikeuksia suhteessa niihin.

Ensinnäkin sinulla on oikeus tietää, mitä henkilötietoja me olemme keränneet sinusta.

Toiseksi sinulla on oikeus pyytää mielestäsi virheellisten tietojen oikaisemista, mikäli sellaisia on.

Kolmanneksi sinulla on myös oikeus pyytää kopiota henkilötiedoista tai pyytää meitä poistamaan tietosi, jos meillä ei ole enää tarpeenmukaisia tai perusteltuja syitä käyttää niitä. Käsittelyn rajoittamisvaatimuksesta tai tietojen poistovaatimuksesta huolimatta käsittelemme henkilötietojasi, jos käsittelylle on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy tai lainsäädännöllinen velvoite.

Neljänneksi sinulla on myös oikeus vastustaa ja rajoittaa henkilökohtaisten tietojesi käsittelyä. Voit vastustaa keräämiemme henkilötietojen tarpeenmukaisuutta, jos näet että keräämämme tiedot eivät ole tarpeenmukaisia palvelun saamiseksi (esim. jos kysyisimme perhesuhdetietojasi uutiskirje tilauksen yhteydessä, voisit kyseenalaistaa kysymyksen tarpeenmukaisuuden uutiskirjetilauksen osalta).

Kuinka voit käyttää oikeuksiasi?
Voit käyttää edellä mainittuja oikeuksia, milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tietosuoja@vimana.fi.

Mikäli et ole tyytyväinen tietosuoja käytäntöihimme, voit lähettää meille valituksen taikka huomautuksen aiheesta. Tarkistamme ja tutkimme valituksesi ja vastaamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Haluamme muistuttaa, että sinulla on myös täysi oikeus ottaa yhteyttä tietosuojaviranomaiseen ja kysyä heidän neuvoaan.

Lue lisää tietosuojakäytännöistämme erityistilanteissa kuten työhaussa ja puhelinpalvelussa.