Suoraan sisältöön

Tiedonhallinnan asiantuntija Mari Hakala vastaa tehokkaasta asianhallinnasta

Asianhallinnasta ja asianhallintajärjestelmästä Vimanalla vastaa Mari Hakala, joka aloitti työskentelyn Vimanan tiedonhallinnan asiantuntijana tammikuussa 2019. Asiantuntemusta alalta Marilla on jo 18 vuoden ajalta – aikaisemmin hän työskenteli oppilaitosorganisaatiossa vastuullaan muun muassa asianhallintajärjestelmän pääkäyttäjyys, julkiset hankinnat ja vakuutusasiat. Marin löytää työskentelemästä Vimanan konttorilta Helsingistä tai kotitoimistolta Lahdesta.

Mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina? 
Asianhallintajärjestelmän käyttöönotto Vimanalla on edennyt siihen vaiheeseen, että koulutan kirjaajia järjestelmän käyttöön. Sen jälkeen koulutetaan henkilöt, jotka käyttävät sähköistä allekirjoitusta työssään. Sähköistä allekirjoitusta tarvitsevat henkilöt, jotka valmistelevat ja hyväksyvät päätöksiä.

Mikä on haastavinta työssäsi? 
Uuden asianhallintajärjestelmän käytön opettelu. Vaikka olen käyttänyt asianhallintajärjestelmää aiemmin ja perusperiaate kaikissa järjestelmissä on melko lailla sama, on jokaisessa järjestelmässä silti aina omat kiemuransa.

Mikä on parastasi työssäsi? 
Todella mukavat työkaverit. Ihmisiä on todella helppo lähestyä ja heidän kanssaan on mukava keskustella työasioista ja välillä vähän muustakin.

Miten haluaisit kehittää itseäsi / Vimanaa? 
Itseni kehittäminen tietysti kiinnostaa aina, mutta nyt kun saan AMK-tutkintoni loppuun, suon ehkä itselleni hetken rauhaa opinnoista. Vaikka kyllähän mielenkiintoisia koulutuksia ja kursseja on jatkuvasti menossa, mutta pieni breikki on ehkä nyt paikallaan.

Toivon voivani kehittää asianhallintaa vielä nykyistäkin enemmän sähköiseen muotoon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakirjan elinkaari kulkisi, sen syntymästä aina arkistointiin ja hävittämiseen saakka, sähköisesti.

Miten vietät vapaa-aikaa?  
Nyt kun vapaa-aika taas lisääntyy opintojen suorittamisen jälkeen, niin kaikki spinning-tunnit ovat intohimoni ja toki myös muunlaiset ryhmäliikuntatunnit. Koiran kanssa tulee ulkoiltua joka päivä, mutta myös ihan sohvalla löhöily ja tekemättömyys on joskus hyvästä.

Mikä on mottosi? 
Asioilla on aina tapana järjestyä.