Suoraan sisältöön

Teppo Martinsuo rakentaa Vimanaa, jonka osaaminen on ”tikissä”

HR-asiantuntija Teppo Martinsuon hymyilevät kasvot ja leppoisa asenne ottavat useimmiten ensimmäisenä vastaan Vimanan avoimista työpaikoista kiinnostuneet osaajat. Vimanan konsulttina toimiva Teppo työskentelee Vimanan Helsingin toimistolla ja vastaa rekrytointiprosessin suunnittelusta ja läpiviennistä. Viimeisen neljän kuukauden aikana hän on onnistunut nappaamaan Vimanalle yli 15 uutta ammattitaitoista osaajaa. Rekrytointien ohella Teppo rakentaa Vimanalle HR-toimintoa ja kehittää Vimanan työnantajakuvaa.

HR-asiantuntija Teppo Martinsuo, mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina?
Alkuvaiheen rekrytoinneissa on ollut kokoomme nähden suhteellisen kova vauhti. Olemme kasvaneet lyhyessä ajassa kourallisesta ammattilaisia yli 20 henkeä työllistäväksi asiantuntijaorganisaatioksi. Tämän kasvuvauhdin kyydissä pysyminen voidaan kyllä lukea saavutukseksi.

Mitä olet tehnyt ennen Vimanaan siirtymistä?
Olen työskennellyt erilaisten HR-tehtävien parissa vuodesta 2002 alkaen – koordinaattorina, HR-päällikkönä ja suorahakukonsulttina. Lisäksi olen tehnyt työurallani harkitun syrjähypyn tapahtumamarkkinoinnin pariin, jossa vedin kuuden vuoden ajan omaa markkinointitoimistoa.

Mikä on haastavinta työssäsi?
Haastavinta on varmistaa, että oma ajankäyttö jakautuu oikeassa suhteessa toisaalta rekrytointiprosessin ja toisaalta HR-toiminnon rakentamisen välillä. Onneksi mulla on perin ammattitaitoiset kollegat, joilta saa sparrausapua tarvittaessa.

Mikä on parastasi työssäsi?
Olen luonteeltani mahdollistaja ja varmaan siksi viihdyn hyvin HR-tehtävien parissa. Tahdon ajatella, että olen työelämässä eräänlainen linkkitorni, joka tuo yhteen toisiaan täydentäviä tekijöitä: osaajat oikeiden työpaikkojen luo, opiskelijat liike-elämän pariin, asiakkaat palveluiden luo… Haluan ihmisten viihtyvän ja siksi koen ylpeyttä siitä, että voin olla osaltani pitämässä kotipesää kunnossa. Saan parhaat väreet siitä, kun voin olla edesauttamassa ihmisiä onnistumaan omassa työssään.

Miten haluaisit kehittää Vimanaa?
Haluaisin olla mukana luomassa julkishallinnon maastoon aidosti asiakaslähtöistä toimijaa, jossa työn tekemiselle ja päätöksenteolle luonteen omaisia piirteitä ovat ketteryys, tehokkuus ja ammattiylpeys. Haluan omalta osaltani pitää huolta siitä, että Vimanan oma organisaatio ja osaaminen on tikissä, jotta maakunnat saavat parasta mahdollista palvelua.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Olen innokas kotikokki ja futisisä, satunnainen pöytälaatikkösäveltäjä ja aktiivinen penkkiurheilija, joka haaveilee osallistumisesta Australian avoimeen tennisturnaukseen – katsojana. Luen sopivassa suhteessa kaunokirjallisuutta ja ammattitekstiä. Alppihiihto on suuri rakkauteni.

Mikä on mottosi?
Mikään ei ole mustavalkoista.