Suoraan sisältöön

Tekninen arkkitehti Toni Mäkelä luo visioita ja ratkaisuja teknologialla

Vimanan teknisellä arkkitehdillä Toni Mäkelällä on taito nähdä kokonaiskuva sekä luoda visioita ja ratkaisuja teknologisten mahdollisuuksien pohjalta, kun Vimana rakentaa palveluitaan maakunnille. Toni siirtyi virallisesti Vimanaan helmikuussa, mutta aloitti työstämään Vimanan hankkeita jo viime vuoden puolella osana edellistä tehtäväänsä KEHA-keskuksen IT-erityisasiantuntijana. Toni työskentelee Tampereella.

Tekninen arkkitehti Toni Mäkelä, mikä on parasta työssäsi?
Uuden yhtiön rakentaminen ja sitä kautta maakuntien yhteisten palveluiden kehittäminen on erittäin mielenkiintoista.

Entä mikä on haastavinta?
Oman hankaluutensa aiheuttaa, että uutena yhtiönä Vimanalla ei ole ennestään olemassa minkäänlaisia peruspalveluitakaan. Lisäksi on sekä haastavaa että palkitsevaa saada maakunnat puhaltamaan yhteen hiileen yhteisten palveluiden näkökulmasta.

Mikä on vastuualueesi merkitys Vimanan palveluille?
Teknisenä arkkitehtinä tehtäväni on varmistaa Vimanan palveluarkkitehtuurin toimivuus. Olen mukana hankkeidemme suunnittelussa ja läpiviemisessä, ja huolehdin, että järjestämissämme palveluissa käytetään oikeanlaista arkkitehtuuria.

Mitä olet saanut aikaan työssäsi viime aikoina?
Olen edistänyt muun muassa Vimanan tietoverkot -hankketta, jossa ollaan juuri siirrytty esikytkentäytimen käyttöönottovaiheeseen, sekä rakentanut verkkopalvelut-projektille kapasiteettipalveluita ja kehitysympäristöä.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Suurimmaksi osaksi vapaa-aika kuluu nykyisellään maantiepyöräilyn parissa.