Suoraan sisältöön

Palvelupäällikkö Ari Miromaa rakentaa ympäristöjä tiimityölle

Vimanan palvelupäällikkö Ari Miromaa on paitsi kaikille vimanalaisille tuttu vahvistus Vimanan toimistolla, myös monille maakuntavalmistelijoille tuttu yhteyshenkilö. Arin vastuulla ovat Office365-ratkaisut, Viva-tiimityöympäristöpalvelu sekä palvelut palvelukeskuksille, kuten SoteDigille. Ari on rakentanut vahvan IT-asiantuntemuksensa yksityissektorilla työskennellen muun muassa ohjelmistosuunnittelijana, laatupäällikkönä ja projektipäällikkönä kuluttajatuotteissa. Myös prosessien kehittäminen ITIL-käytäntöjen mukaan on Arilla hallussa. Vimanalle Ari onnistuttiin nappaamaan helmikuussa 2018.

Palvelupäällikkö Ari Miromaa, mikä on haastavinta työssäsi?
Kuulostaa jo kliseiseltä, mutta haastavinta on ollut oppiminen valtion ja kuntien tapaan toimia yksityissektorin jälkeen. Lisäksi kun uudessa yrityksessä ei ole vielä vakiutuneita toimintatapoja, on niiden suunnittelu ja toimeenpano alkuunsa haastavaa, mutta samalla antoisaa.

Mikä on parastasi työssäsi?
Parasta on uusien asioiden oppiminen, jolloin oppimaansa asiaa voi hyödyntää päivittäisessä työssä yrityksen ja maakuntien hyväksi, ja tämä tulee esille muun muassa ongelmien ratkaisemisissa yhdessä asiakkaiden kanssa. Nautin myös maakuntaihmisten kanssa juttelemisesta ja heidän tapaamisestaan. Ja sokerina pohjalla on vaihtelevat työtehtävät, joita on kyllä riittänyt.

Miten haluaisit kehittää itseäsi ja Vimanaa?
Haluaisin lisäkouluttaa itseäni, jolloin myös yritys hyötyy ja saa käyttöön uutta osaamistani.

Mikä on vastuualueesi merkitys maakuntavalmistelulle?
Viva-tiimityöpalvelulla on merkitystä maakuntavalmistelijoille sillä tavoin, että annamme heille mahdollisuuden käyttää ja tallentaa dokumentaatiotaan pilvipalveluun ja helpotamme siten tiimityöskentelyä ja tiedon jakamista. Tällä on myös yhtenäistävä merkitys tulevaisuuden kannalta, kun maakuntauudistus toteutuu.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Vapaa-ajalla viihdyn perheen parissa. Käymme paljon taidenäyttelyissä eikä ole harvinaista, että ajamme kauemmaksikaan käymään, jos hyvä taidenäyttely on jossain auki. Lisäksi urheilu on lähellä sydäntäni ja lajivalinta rytmittyy pitkälti vuoden ajan mukaan.

Mikä on mottosi?
”No niin…” (eri äänensävyillä ja -painoilla lausuttuna).