Suoraan sisältöön

Mari Fallström Vimanan hankejohtajaksi

Maakuntien ICT-palvelukeskus Vimana on nimittänyt DI Mari Fallströmin Vimanan hankejohtajaksi 14.1.2019 alkaen. Fallström siirtyy tehtävään Valtiokonttorin tietohallinnon apulaisjohtajan tehtävästä, josta hän on henkilökierrossa valtiovarainministeriössä.

Fallströmillä on vahva kokemus julkisen sektorin tietohallintohankkeiden johtamisesta, ICT-palvelutuotannosta, palveluiden kehittämisestä ja tuotteistamisesta sekä johtoryhmätyöskentelystä ja esimiestyöstä. Hän on työskennellyt aiemmin johto- ja päällikkötason tehtävissä mm. Valtiokonttorilla, Valtion IT-palvelukeskuksessa ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa. Fallström on ollut toukokuusta 2018 alkaen Valtiokonttorin tietohallinnon apulaisjohtajan tehtävästä henkilökierrossa valtiovarainministeriön julkisen hallinnon ICT-osastolla erityisasiantuntijana.

”Mari tuo Vimanalle vankat näytöt hanke- ja ICT-johtamisesta sekä laajan julkisen sektorin kokemuksen. Hän täydentää loistavasti yhtiön johtoryhmää, ja tarjoaa sitä osaamista, jota tarvitaan rakennettaessa tulevaisuuden digitalisaatiota ja maan käyttäjämäärältään suurinta ICT-palvelukeskusta”, Vimanan toimitusjohtaja Kalle Toivonen sanoo.

Vimanan hankesalkku koostuu projekteista, joiden tarkoituksena on kehittää ja tuottaa tuleville maakunnille digitalisaatioon ja ICT-palveluihin perustuvia ratkaisuja. Esimerkkejä rakennettavista ratkaisuista ovat yhteiset tietoverkot ja tietoliikennejärjestelyt, käyttäjä- ja käyttövaltuushallinta sekä tiedolla johtamisessa ja asiakkuudenhallinnassa tarvittavat järjestäjän työkalut.

Vimanan hankejohtajan tehtävää haki 104 hakijaa.

Lisätietoja:
Kalle Toivonen, kalle.toivonen@vimana.fi

Maakuntien ICT-palvelukeskus Vimana Oy rakentaa maakuntien menestystä digitaalisilla palveluilla. Yhtiö tarjoaa maakunnille digitalisaatioon liittyviä asiantuntija- ja kehityspalveluita sekä hankkii markkinoilta ja yhteistyökumppaneilta tarvittavia ICT-ratkaisuja. Vimana on kesällä 2017 perustettu valtio-omisteinen osakeyhtiö, joka toimii valtiovarainministeriön ohjauksessa. Maakuntauudistuksen astuessa voimaan 90 prosenttia Vimanan omistuksesta siirtyy maakunnille. Yhtiössä työskentelee 32 osaajaa.