Suoraan sisältöön

Makufi-hankkeessa rakennetaan maakuntien verkkosivustoja yhteistyöllä

Maakuntien verkkosivustopalveluiden kehittäminen eli ”Makufi”-yhteistyö etenee hyvää vauhtia. Hanke on projektisuunnitteluvaiheessa ja tavoitteena on rakentaa kärkimaakuntien johdolla yhteisiä ja avoimia verkkosivustopohjia, joita hyödyntämällä kaikki maakunnat voivat toteuttaa tulevat verkkosivustonsa oman brändinsä mukaisesti.

”Saimme maakunnilta vahvan viestin, että yhteistyö verkkopalvelujen kehittämisessä sekä teknisen, että sisällöllisen toteutuksen osalta olisi hyödyllistä. Hankkeen avulla maakunnat voivat valmistautua verkkosivujensa osalta maakuntauudistuksen tarpeisiin yhdessä eikä jokainen erikseen”, Vimanan projektipäällikkö Tiina Nikmo kertoo.

Alkuvaiheen työ keskittyy maakuntien sivustojen konseptin suunnitteluun ja läheistä yhteistyötä tehdään Väestörekisterikeskuksen palvelumuotoilu- ja sisältöhankkeiden kanssa. Verkkosivustopohjat rakennetaan kahdella eri avoimen lähdekoodin ohjelmistolla, joista maakunta voi valita haluamansa. Kärkimaakuntina hankkeessa toimivat Varsinais-Suomi, Uusimaa, Keski-Suomi ja Pohjois-Karjala, jotka vetävät projektisuunnittelua ja viimeistelevät verkkosivustopohjat. Muut maakunnat liittyvät mukaan suunnitteluun pian.

Vimanan tavoite hankkeelle on tukea maakuntia verkkopalvelusivustojen uudistamisessa, kehittämisessä ja ylläpitämisessä Makufi-yhteistyömallin mukaisesti. Hankkeessa hyödynnetään maakunnissa tehtyä kehitystyötä ja osaamista verkkosivustopalveluiden jatkokehittämisessä. Tärkeänä yhteistyökumppanina projektissa on Kuntaliitto, joka tarjoaa myös oman asiantuntijuutensa hankkeeseen muun muassa Kuntaliiton Kunta.fi-projektin kautta

”Odotamme innolla, että saamme kaikki maakunnat mukaan konseptisuunnitteluun. Kyseessä on maakuntien yhteinen projekti, jossa yhteistyöllä on todellista arvoa”, Nikmo päättää.