Suoraan sisältöön

Maakunnat voivat aloittaa ensimmäisten valtion järjestelmien pilotoinnin

Valtion ja maakuntien yhteisen tietoliikenne-infrastruktuurin rakentaminen etenee aikataulussaan. Tärkeä askel otettiin eilen, kun Vimana avasi yhdyskäytävän maakuntien sisäisen tietoliikenteen esikytkentäytimen ja Valtion VY-verkkojen välille.

Kyseinen yhdyskäytävä antaa maakunnille mahdollisuuden pilotoida valtiolta maakuntien vastuulle siirtyviä palveluita jo tämän syksyn aikana. Ensimmäisiä pilotoitavia järjestelmiä ovat ELY-keskusten ja TE-toimistojen USPA-asiankäsittelyjärjestelmä, KasvuCRM ja yleinen avustusjärjestelmä YA.

Vimanan Tietoverkot projektipäällikön Mika Niemisen mukaan yhdyskäytävän avaaminen maakuntakäyttäjille varmistui onnistuneiden tietoliikennetestausten pohjalta. Nyt pilotointimahdollisuus on tarjolla kolmeen eri järjestelmään. Määrä kasvaa asteittain Vimanan VJ-hankkeen edetessä.

”Yhteydet on nyt avattu pilotoinnista kiinnostuneille maakunnille, jotka voivat käynnistellä projekteja itselleen sopivassa tahdissa. Vimana ja sen asiantuntijat ovat tukena tarpeen mukaan”, Nieminen painottaa.

Kytkentäydin syntyy kahdessa vaiheessa 

Maakuntien yhteinen tietoliikenneratkaisu tarjoaa Vimanan asiakkaille nopean, valvotun ja turvallisen tavan kytkeytyä maakuntien yhteisiin palveluihin, muihin asiakkaisiin sekä ulkoisiin palveluntarjoajiin. Samalla se muodostaa siihen liittyneiden jäsenorganisaatioiden välisen eriytetyn ja turvallisen tietoliikenteen yhdyskäytävän.

Maakuntien väliset verkkoyhteydet tarjotaan ensin esikytkentäytimestä (2018-2019). Esikytkentäytimen jälkeen siirrytään käyttämään varsinaista kytkentäydintä vaiheittain vuodesta 2019 lähtien. Vimana siirtää kaikki esikytkentäytimeen liittyneiden maakuntien yhteydet automaattisesti kytkentäytimeen sen valmistuttua.

Lisätietoja

Mika Nieminen, projektipäällikkö, Vimana Oy
mika.nieminen@vimana.fi