Suoraan sisältöön

Lakimies Miikka Timonen edistää työllään tietosuojakäytäntöjä

Miikka Timonen aloitti työskentelyn lakimiehen ja tietosuojavastaavan tehtävissä Vimanalla Helsingin toimistolla toukokuussa 2018. Aikaisemmin hän työskenteli yrityslakimiehenä ohjelmistotalossa.

Mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina?
Olen luonut Vimanalle mallisopimuspohjat hankintoja varten. Tämän lisäksi olen kehittänyt Vimanan tietosuojaan liittyviä käytäntöjä ja osaamista. Mieleenpainuvin tapahtuma lähiajoilta on ollut Valtiovarainministeriön järjestämä Taisto 18 -tietosuojaharjoitus, joka oli erittäin opettavainen tapahtuma. Harjoituksessa treenattiin tietoturvaloukkauksen yhteydessä tarvittavia toimintamalleja.

Mikä on haastavinta työssäsi?
Ehdottomasti haastavinta työssäni on meidän toimintaympäristömme. Lainsäädännön epävarmuus aiheuttaa useita erilaisia haasteita työhömme.

Miten haluaisit kehittää itseäsi? 
Haluaisin oppia niin monesta asiasta lisää… Kuitenkin viime aikoina mielessäni on ollut halu kehittää osaamistani tulevasta tiedonhallintalaista.

Mikä on vastuualueesi merkitys maakunnille / maakuntauudistukselle? 
Tällä hetkellä tuotan maakuntavalmistelijoille ilmaista tietosuojaneuvontaa, joka on ollut varsin kysyttyä. Vimanan tietosuojaneuvonnassa autamme maakuntavalmistelijoita heidän henkilötietojensa käsittelysopimuksissa sekä tarjoamme aiheesta koulutusta.

Näen, että osa vastuustani on varmistaa, että maakunnille tuotettavat yhteiset palvelut ovat tietoturvallisia ja että niissä huomioidaan tietosuojan liittyvät säännökset. Toisaalta vastuuni on luoda kestävät sopimuspohjat hankinnoillemme.

Miten vietät vapaa-aikaa? 
Vapaa-aikaani vietän usein vaimoni ja koiramme kanssa lenkkeillessä tai vaeltamassa. Usein luonnossa liikkuessani kannan mukanani kameraa ja valokuvaus onkin yksi harrastuksistani. Aikataulun salliessa toimin vapaa-aikanani myös rikos- ja riitasovittelijana, joka on ollut erittäin antoisa vapaehtoistyö.

Mikä on mottosi? 
Hackers don’t cause breaches. People do.