Suoraan sisältöön

Jotain uutta ja jotain tuttua – Vimanan asiantuntijana tukemassa CRM-projektia Business Finlandilla

Aloitin työt huhtikuun alussa Business Finlandilla GlobalCRM-projektissa projektipäällikkönä. Työskentelen Customer Experience -yksikössä ja työtehtäviini kuuluu huolehtia siitä, että projekti etenee aikataulussa ja kaikki järjestelmän käyttöönottamiseksi tarvittavat kokonaisuudet on suunniteltu ja määritelty sekä toteutettu liiketoiminnan tarpeiden pohjalta. Projektin parissa työskentelen vuoden 2019 loppuun saakka.

Business Finlandilla on käytössään KasvuCRM-asiakkuudenhallintajärjestelmä, joka on työ- ja elinkeinoministeriön yhteinen CRM-järjestelmä. Tämän projektin myötä Business Finland ottaa käyttöön myös toisen asiakkuudenhallintajärjestelmän nimeltään GlobalCRM. Tarve uudelle CRM:lle on syntynyt siitä, että kansainvälisellä verkostolla on KasvuCRM:stä poikkeavia asiakkuuden hallinnan tarpeita ja samalla uusi järjestelmä tarjoaa ulkomailla työskenteleville asiantuntijoille pääsyn yhteiseen dataan. Verkossa toimiva GlobalCRM vastaa myös esimerkiksi markkinoinnin automaation, tapahtumanhallinnan ja mobiilikäytön tarpeisiin.

Lähdin innokkaasti mukaan tähän projektiin, sillä vuosina 2016-2017 työskentelin KasvuCRM-projektissa projektipäällikkönä KEHA-keskuksessa. Vastasin tällöin KasvuCRM:n jatkuvista palveluista ja käytännön kehittämisestä. Koen, että tähän kokemukseen perustuen olen pystynyt tarjoamaan Business Finlandille tärkeää näkemystä siitä, miten KasvuCRM on rakennettu, sen integraatiosta ja muista toteutustavoista. Paljon hyötyä on ollut myös siitä, että tunnen laaja-alaisesti ihmisiä, toimintoja ja toimintatapoja aiheen ympärillä – KasvuCRM:n kehitystiimissä on noin 80 prosenttia tuttuja kasvoja! Yhteistyötä helpottaa myös se, että IT-toimittaja on entuudestaan tuttu, koska olen ehtinyt sielläkin puolella pöytää piipahtaa.

Kun aloitin työskentelyn Business Finlandilla, sain ihanan positiivisen vastaanoton. Aikaisempi työkokemukseni tästä toimijaryhmästä ja järjestelmistä otettiin lämpimästi vastaan. Myös tukea on annettu paljon, yhteistyö on ollut hyvää ja kysymyksiin on saanut vastauksia. Täällä on sellainen tekemisen meininki ja kaikilla on tavoitteena saada CRM-järjestelmä valmiiksi ajallaan.

Viime kuukausien aikana olen oppinut paljon uusia asioita. Olen saanut näkökulmia erilaisiin toimintamalleihin, työkaluihin ja liiketoimintasubstanssiin. Business Finlandilla on paljon digitalisaatioon ohjaavaa tekemistä ja uusien kontaktien löytäminen tämän aihepiirin parissa on ilahduttanut. Erityisen hienoa Business Finlandilla työskentelyssä on ollut oman asiantuntijuuden hyödyntäminen ja toisaalta jatkuva itsensä kehittäminen.


Milla Ekdahl
Projektipäällikkö

 

 

Blogiteksti on osa Vimanan asiantuntijat -blogisarjaa, jossa Vimanan asiantuntijat kertovat ajatuksiaan ja projekteista, joiden parissa he työskentelevät eri asiakasorganisaatoissa.