Suoraan sisältöön

Hankintajuristi Suvi Nevalainen iloitsee työnsä monipuolisuudesta: ”On ilo pohtia asioita yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa”

Suvi Nevalainen on Vimanan hankintajuristi ja työskentelee hankinta- ja sopimusoikeudellisten asioiden sekä hallintomenettelyyn, valtiontukiin ja kilpailuoikeuteen liittyvien kysymysten parissa. Tämän lisäksi hän hoitaa esimerkiksi erilaisia hankintatoimen kehittämiseen liittyviä asioita. Ennen Vimanaan siirtymistä Nevalainen toimi valtioneuvoston kansliassa hankintajuristina sekä liikenne- ja viestintäministeriössä lainvalmistelutehtävissä. Vimanan hankinta- ja lakitiimissä hän aloitti toukokuussa 2018.

Mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina? 
Olemme yhdessä eri tiimien kanssa tehneet sekä Vimanan omia, että asiakkaiden isompia ja pienempiä tarjouskilpailuja. Olen myös kouluttanut Vimanan henkilöstöä ja asiakkaita julkisista hankinnoista.

Mikä on haastavinta työssäsi? 
Haastavinta ja samalla parasta työssäni ovat monipuolisuus ja tilanteet, joihin ei ole valmista vastausta tällä hetkellä. Näitä asioita on ilo pohtia hyvässä yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa. ICT-hankintamme ovat merkittäviä ja kytkeytyvät digitaalisiin palveluihin ja ratkaisuihin – ala on sekä tekniikkaan että laidansäädäntöön liittyvineen näkökohtineen laaja ja muutosten kourissa.

Paljon mielenkiintoisia kysymyksiä hankintajuristin työhön tuo Vimanan asema niin valtion kuin maakuntien kumppanina ja myös eri sidosryhmien toiminta. Jos maakunnat keväällä 2019 esitetyllä tavalla perustetaan, esimerkiksi ICT-hankintasopimusten siirto kunnista maakuntiin ja edelleen joiltain osin Vimanaan, tulee olemaan iso yhteistyötä vaativa urakka.

Mikä on vastuualueesi merkitys maakunnille / maakuntauudistukselle? 
Jotta uudistuksen tavoitteet saavutettaisiin ja maakuntien toiminta olisi sujuvaa, on olennaista, että ICT-hankinnat on tehty hankintalain ja muun lainsäädännön mukaisesti sekä hyviä käytäntöjä noudattaen.

Miten haluaisit kehittää itseäsi / Vimanaa? 
Haluan osaltani kehittää Vimanaa osaavaksi hankintayksiköksi, joka on haluttu yhteistyökumppani ICT-alalla. Itseäni kiinnostaa tällä hetkellä esimerkiksi erilaiset digitaaliseen tietoon ja tietotekniikkaan liittyvät asiat, joiden parissa haluan kehittää ymmärrystä ja osaamistani.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Vietän aikaa perheeni sekä ystävieni kanssa kotona ja välillä reissuissakin. Lisäksi liikun luonnossa, juoksen, hiihdän, pyöräilen ja käyn salilla.

Mikä on mottosi? 
Minulla ei ole erityistä (julkaisukelpoista) mottoa, vaan enemmän erilaisia mietelmiä, joista eräs hyvä on Albert Einsteinia mukaillen: ”On kaksi tapaa elää: siten että mikään ei ole ihmeellistä, tai siten että kaikki on ihmeellistä.”