Suoraan sisältöön

Hankinta-asiantuntija Sven Forsell: ”Julkiset hankinnat ovat työmaana äärimmäisen mielenkiintoinen”

Turussa hankinta-asiantuntijana työskentelevä Sven Forsell aloitti Vimanassa viime maaliskuussa. Hänen vastuualueensa kuuluvat erilaiset hankinnat, kilpailutukset ja sopimukset. Ennen Vimanaa Sven työskenteli vastaavassa tehtävässä Valtorissa, jossa suuret ja kimurantit hankinnat tulivat hyvin tutuiksi – tätä kokemusta hän hyödyntää nyt nykyisessä työssään.

Mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina?
Suuri askel eteenpäin ovat Vimanan kesällä julkistamat asiantuntijapalveluiden dynaamiset hankintajärjestelmät, jotka mahdollistavat laajan toimittajajoukon kilpailuttamista nopealla aikataululla hyvinkin spesifiin tarkoitukseen – järjestely on joustava ja sopii erinomaisesti maakuntauudistuksen tulevaan hektiseen toteutusvaiheeseen.

Mikä on haastavinta työssäsi?
Maakunnille tehtävät hankinnat ovat haastavia, sillä maakuntien kilpailutettavat tarpeet ja hankintamäärät eivät ole vielä selkeästi hahmottuneet. Hankintalakia on kuitenkin noudatettava. Oma kiemuransa muodostuu maakuntalakien viivästymisestä, koska Vimanan asema yhteishankintayksikkönä ei ole vahvistunut eikä maakuntia ole perustettu.

Mikä on parastasi työssäsi?
Julkiset hankinnat ovat työmaana äärimmäisen mielenkiintoinen ja hankintoihin liittyvien haasteiden selättäminen on parasta työssäni – saan käyttää luovuutta, mutta tietenkin hankintalain asettamissa puitteissa. Pidän työskentelystä eri alojen asiantuntijoiden kanssa, koska pääsen oppimaan jatkuvasti uusia asioita.

Miten haluaisit kehittää itseäsi / Vimanaa?
Julkisten hankintojen toteuttamisessa ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa, vaan tavoitteet voidaan saavuttaa monella eri tavalla – tässä toimenkuvassa ei ole koskaan täysoppinut.

Mikä on vastuualueesi merkitys maakunnille / maakuntauudistukselle?
Kilpailutusten ja hankintojen onnistuminen on keskeistä maakuntauudistuksen läpiviennin kannalta. Jatkossa sopimussiirrot ja niihin liittyvät asiat tulevat olemaan merkittävässä roolissa maakunnille.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Vapaa-aikani vierähtää luonnon parissa: lintuharrastajana liikun luonnossa paljon, rantaruotsalaisena sydäntäni lähellä on liikkuminen saaristossa veneillen tai meloen. Tukikohtana minulla on mökki Loviisassa saaressa, jossa isäni suku on elänyt yli 150 vuotta.

Mikä on mottosi?
Aiempien moottoripyörä- ja laskuvarjoharrastusten kautta motoksi tuli: ”It is full speed or nothing”.