Suoraan sisältöön

Hankinta-asiantuntija Olli Suotunen: ”Parasta on yhdessä tekeminen kohti samaa päämäärää”

Olli Suotunen aloitti työskentelyn Vimanalla hankinta-asiantuntijana toukokuun alussa ja hänen vastuualueelleen kuuluvat ICT-hankinnat ja kilpailutukset. Työssään hän kokee sekä palkitsevaksi että haastavaksi sellaisten ratkaisujen löytämisen, jotka aidosti ja kustannustehokkaasti palvelevat asiakkaiden tarpeita. Aikaisemmin Olli työskenteli Espoon kaupungin hankintakeskuksessa ja sieltä opituista asioista on ollut paljon hyötyä nykyisessä tehtävässä Vimanalla.

Mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina?
Parhaillaan olen tukemassa SoteDigi Oy:tä sen hankinnoissa, mm. sosiaali- ja terveydenhuollon päivystyksen kansallisen ohjaus- ja neuvontapalvelun ”Päivystysapu 116117” rakentamisessa. Saimme juuri valmiiksi hankintapäätökset teleoperaattorien kanssa tehtävästä puheluiden teknisestä ohjauksesta televerkoissa. Tavoitteena on tuoda Suomen asukkaiden, muihin kuin hätätilanteita koskeviin, mutta kiireellisiin palvelutarpeisiin oikea apu, oikeasta palvelusta ja oikeaan aikaan. Tavoitteena on saada myös kustannussäästöjä toimintoja yhtenäistämällä.

Mikä on haastavinta työssäsi? 
Palvelemme tulevia maakuntia niiden ICT-tarpeiden toteuttamisessa. Haastavinta ja myös palkitsevinta on löytää sellaisia ratkaisuja, jotka aidosti ja kustannustehokkaasti palvelevat asiakkaittemme tarpeita.

Mikä on parastasi työssäsi?
Minusta on ollut hienoa huomata, kuinka motivoitunutta porukkaa Vimanalla on töissä – parasta on yhdessä tekeminen samaa päämäärää kohti.

Mikä on vastuualueesi merkitys maakunnille / maakuntauudistukselle? 
Onnistuneet hankinnat mahdollistavat maakuntien ratkaisujen toteuttamisen.

Miten vietät vapaa-aikaa? 
Perheen kanssa yhdessä tekeminen ja luonnossa liikkuminen antavat voimavaroja työhön. Nautin sekä merestä että metsästä.

Mikä on mottosi? 
Ei saa jäädä tuleen makaamaan.