Suoraan sisältöön

Hankepäällikkö Päivi Onatsu motivoituu kehittämistyöstä ja uusista asioista

Vuosi sitten Päivi Onatsu aloitti Vimanalla hankepäällikkönä. Työssään hän toimii hankepäällikkönä eri asiakastoimeksiannoissa ja lisäksi Vimanan sisäisenä PMO-tukena. Ennen Vimanaan tuloa Päivi on työskennellyt suuressa kansainvälisessä it-yrityksessä ja valtion organisaatioissa. Mukaan 18-vuotiselle työuralle mahtuu myös yksi pienempi it-yritys. Päivi työskentelee Helsingissä.

Mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina? 
Juuri nyt olen aloittelemassa uutta hanketta eräälle valtionhallinnon toimijalle, jossa organisoituminen ja työn aikataulutus ovat meneillään. Hanke on laaja ja mielenkiintoinen kokonaisuus ja olen mielelläni siinä mukana. Viime vuoden lopun esiselvitysprojektin tuotos alkaa nyt konkretisoitua ja se liittyy myös nyt aloitettuun hankekokonaisuuteen. Koskaan ei tiedä, kun aloittaa projektia, mihin sen riippuvuudet ulottuvat. Kaikkiin työtehtäviin kannattaa paneutua täysillä ?.

Mikä on haastavinta työssäsi? 
Haastavinta on ehkä palasten yhteensovittaminen. Hankkeet ja projektit ovat usein monimutkaisia kokonaisuuksia ja kaikkien osa-alueiden mielekäs yhteensovittaminen vaatii pitkäjänteisyyttä.

Mikä on parastasi työssäsi?
Tykkään olla kaikessa uudessa ja sen kehittämisessä mukana ja ilokseni työurallani olen saanut olla jo todella monessa mukana. Kehitettävää ja uuden tekemistä tuntuu aina riittävän ja se pitää motivaation korkealla.

Miten haluaisit kehittää itseäsi / Vimanaa? 
Olen aloitellut opiskeluja jälleen. Opiskelen asioita, joista on välitöntä hyötyä nykyisen työni vahvistukseksi. Haen myös uusia näkökulmia ja kokonaisuuksia, jotka kiinnostavat, mutta joista minulla ei ole vielä kokemusta. Huomaan, että opiskelu tuulettaa aivoja ja ajatuksia, kun on pitkään tehnyt samantyyppistä työtä.

Miten vietät vapaa-aikaa? 
Vapaa-ajalla vietän aikaa perheen ja lasten kanssa, ulkoilemme ja liikumme paljon. Omaa aikaa vietän, kun saan vetäytyä historiallisen romaanin tai elämäkerran pariin.

Mikä on mottosi? 
Tämä ei ehkä ole motto, mutta ohjaava ajatus: ihmiset ovat se tärkein resurssi projekteissa.